Tänk vad fort en höst går!
Jag har skrivit månadskrönikor i Computer Sweden och tycker jag är hyfsat ambitiös på den punkten. Jag ser gärna ett leende hos läsarna då och då. Kanske känner läsaren igen situationer eller sig själv, kanske ler hen åt den självironi som jag använder ibland. Och så försöker jag få in någon typ av insikt om vår tid och om utvecklingen på det digitala området. Kanske en varning för vad som kommer eller förhoppning om en bra framtid.
Den färskaste lades ut idag: Jourhavande nätnörd pryder fortfarande sin plats. Jag måste säga att det händer alltmer sällan att man kallas in för att lösa problem med datorer. Dels har saker faktiskt blivit rejält mycket lättare i dagens operativsystem. Och dels finns väl nästan i varje familj en nätnord nuförtiden. Men det kan vara kul att rycka in.
I oktober skrev jag om dråpliga annonser. Karibiska kvinnor eller wokgrönsaker - den anpassade reklamen avslöjar vem du är. Dessutom en krönika om hur Datainspektionen hjälper till att fylla Googles databaser som sedan kan vittjas av amerikanska myndigheter: Kom på Datainspektionens kafferep - du bjuder på kakorna. I sig kanske det inte verkar så farligt men jag tror inte vi har riktig överblick över all den info som lagras av Google och hur den - i princip - kan korsköras.
I augusti blev det en krönika om den nya sköna värld där man numera kan skriva och få ut en e-bok på global basis till låg kostnad. Detta kan mycket väl revolutionera publishing och prissättning. Jag tar exempel från New York Times bestsellerlista där många böcker numera publiceras av författare själva utan mellanhänder: I e-böckernas värld behöver ingen godkänna publiceringen. Min egen bok tas också som exempel. Man kan säga att det var en fortsättning på min sista krönika innan sommaren: Sluta simulera bibliotek - e-böcker hör inte hemma där.
För tidskriften Entreprenör har jag skrivit ett par krönikor men bara en finns på webben ännu: En företagare skulle ha blivit åtalad....
Recent Comments